Korpa Korpa 0
Korpa

Promeniti navike nije lako

I najduze putovanje pocinje jednim korakom.
Pokusajte promeniti bilo sta u svom dosadasnjem zivotu, barem jednu-dve stvari.  Sve promene moraju biti postepene I prihvatljive u nasoj psihi I mislima.
Dajte sebi realne zadatke: nemojte reci smrsacu 30 kg, ali recite skinucu 2 kg do kraja ovog meseca. Jedanput u dve nedelje pojescu crni hleb… (I onda se slobodno nagradite kockom omiljene cokolade).
Nas organizam je savrsena fabrika jaca od bolesti bilo koje vrste ako je organizam u ravnotezi I zdrav. Bolest je posledica, a ne uzrok poremecaja zivotnih funkcija u nasem telu. S obzirom da su svi procesi u telu medusobno povezani, jedan poremecaj ako se ne leci, inicira novi, drugi poremecaj i dolazi do oboljenja, autoimunih bolesti..
Prilikom izlaganja stresu, priroda je predvidela da coveku-lovcu krv obogacena hranom I kiseonikom da prednost rukama i nogama jer su mu potrebne za ulov ili beg od neke zveri, a manji deo preostaje za snadbevanje unutrasnjih organa i taj proces se nije promenio ni  danas. Zato konstatno izlaganje stresu (iako se promenio predmet naseg stresa u odnosu na milione godina unazad) dovodi do poremecaja rada unutrasnjih organa.
Nase telo salje signale (glavobolje, fleke na kozi..) kojima nam porucuje da pojedini organi otezano ili manje efikasno obavljaju svoju funkciju, i ako ne preduzmemo nista ili popijemo lek protiv bolova misleci da je problem resen, vremenom dolazi do poremecaja organizma kao celine. Neophodno je da se leci covek, a ne bolest. Poslednje decenije 20. veka donele su `blagostanje`, pune rafove u prodavnicama, nadohvat ruke i lako dustupne namirnice primamljive ambalaze svakakvih boja I okusa. Vreme je za brigu o nama samima, jedite  povrce (prazninu koja nastane izbacivanjem neke lose namirnice pokusajte popuniti povrcem), ugasite televizor I setajte…
Uradite deset cucnjeva, potrebno vam je manje od jedne minute dnevno.
To ce nas osloboditi stresa, pokrenuti da pozitivno mislimo i gledamo na svoju okolinu.
Dodajte kvalitetne suplemente u vas zivot: C vitamin iz prirodnih izvora, fermentisana ulja jetre bakalara i probiotike.
Ako ne zelite da se menjate, onda vam nema spasa.

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".