Korpa Korpa 0
Korpa
Proizvodi

Tuš filter Berkey - primamo narudžbe

Šifra:
Tuš filter Berkey
Besplatna dostava:
da
Web cena:
10.200 rsd
Podeli na:
Specifikacija

BERKEY FILTER ZA TUŠ


Berkey filter za tuš je katalizator koji aktivni hlor menja u njegov neaktivni ionski oblik koji se ne upija putem kože i disnog sistema. Namenjen je za toplu ili hladnu vodu. Filter za tuš montira se na slavinu a na njega se priključuje crevo sa slušalicom (ili se montira pre rasprašivača ako je tuš fiksni) i sadrži KDF 55 granule, koje su najefikasnije u uklanjanju ili redukciji hlora, vodikovog sulfida, mikroorganizama, kamenca i u vodi topivih teških metala kao što je olovo, živa i gvožđe. KDF medij ubija i bakterije te usporava rast bakterija, algi i gljivica. Uz to, KDF medij filtrira kamenac, plesan i gljivice. Berkey KDF medij je u potpunosti neškodljiv tako da je postupak netoksičan i nema neželjenih posledica.

Isparavanje hlora tokom tuširanja

Prilikom tuširanja, hlor može biti u tekućem ili plinovitom stanju. Pri višim temperaturama, slobodni hlor prelazi iz tekućeg u gasovito stanje te ga u konačnici i udišemo. Berkey uzima u obzir temperaturu, protok i količinu vode koja se koristi kod tuširanja te su u razvoju ovog filtera uzeti u obzir svi parametri ključni za specifičnosti tuširanja. Berkey KDF filter za tuš sa dvostrukim delovanjem radi slično kao i katalizator u automobilu. U filteru, slobodni hlor se pretvara u neškodljive ione hlora. Naučno, ova se reakcija unutar Berkey tuš filtera naziva "redukcija-oksidacija", uobičajeno zvana redoks. Redoks reakcije mogu biti hemijski vrlo složene. Jednostavno rečeno, tokom redoks reakcije elektroni prelaze sa molekula na molekule, te nastaju nove materije. Na primer, kada slobodni hlor dođe u doticaj s Berkey medijem za filtraciju, on se menja u neškodljive, u vodi topive hloridne ione. Ovom se reakcijom slobodni hlor menja u veći element, hloridni ion, prevelik za isparavanje ili apsorpciju putem kože. Bolnice, restorani, pa čak i postrojenja za tretman vodovodne vode kao i domovi, oslanjaju se na KDF medij koji sigurno smanjuje ili uklanja slobodni hlor, gvožđe i njegove okside, teške metale, vodonik sulfid i bakterije iz vode koja se tamo koristi...

Berkey KDF granule sadrže formulaciju bakra i cinka visoke čistoće koja se koristi u tuš filtrima radi redukcije teških metala, vodikovog sulfida, mikroorganizama i kamenca. Voda za tuširanje pročišćena kroz redoks medij suzbija rast mikroorganizama te smanjuje broj bakterija i drugih mikroba putem prenosa elektrona koji uzrokuju oštećenja njihovih stanica. Unutar Berkey filtra KDF proces bakterije ubija i direktnim elektrokemijskim kontaktom i munjevitim nastajanjem hidroksil radikala i vodikovog peroksida, od kojih oba utiču na sposobnost funkcionisanja mikroba. Redoks medij sa bakrom i cinkom visoke čistoće postojano uklanja slobodni hlora na način da elektrohemijski reducira otopljeni hlor na hloridne ione topive u vodi. Kada se voda pod pritiskom filtrira kroz Berkey KDF filter medij, topivi kationi olova reduciraju se na  netopive atome olova, koji se galvanizacijom hvataju za površinu filtra.

Berkey tuš filter je:

 

  • Efikasan u hladnoj i u toploj vodi  
  • Smanjuje preko 90% hlora
  • Smanjuje hemijsku apsorpciju i udisanje para pod tušem.  
  • Smanjuje 98% u vodi topivih teških metala  
  • Sadrži bakteriostatski medij (KDF-55)  
  • Smanjuje oštećenja kose i kože  
  • Eliminira loš ukus i mirise  
  • Uz nastavak za povratno ispiranje u slučaju preranog začepljenja
  • Smanjuje kamenac, plesan i gljivice u prostoru za tuširanje  
  • Bez BPA  

Zamena filtera:


Svaki KDF Berkey tuš filter s dvostrukim medijem do zamene traje ili 94.600 litara vode ili
jednu godinu zavisno što prvo istekne.
 

Slični proizvodi
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".