Korpa Korpa 0
Korpa
Proizvodi

Ulje jetre bakalara Green Pasture- kapsule (BBE MAY 2026.god)

Šifra:
Ulje jetre bakalara Green Pasture- kapsule
Besplatna dostava:
da
Web cena:
5.700 rsd
Podeli na:
Specifikacija

Fermentisano ulje riblje jetre postoji već vekovima i mnoge su ga kulture smatrale svetom hranom. Rimski su vojnici svakodnevno dobijali dnevnu dozu ribljeg ulja a za skandinavske je vikinge bilo poznato da su pred vratima kuće držali bubanj s fermentisanim ribljim jetrama. Pouzdavali su se u ovu svetu hranu kako bi imali jako, zdravo telo, ali i duh i dušu. Dr. Weston A. Price, slavni istraživač koji je otkrio "Aktivator X" a i mnogi drugi lekari preporučili su ulje jetre bakalara za opšte zdravlje beba, dece i odraslih tokom više od stotinu godina. Pa i naše su bake čuvale bočicu ulja jetre bakalara pri ruci i hvalile ga da pomaže u mnogim bolestima.

Postoje mnoge studije koje ukazuju na to da ljudi čija prehrana sadrži puno ribe imaju nižu stopu srčanih bolesti. Veruje se da dodavanje fermentisanog ulja jetre bakalara u Vašu prehranu može smanjiti rizik od bolesti srčanih arterija i srčanih udara. 

Nekoć standardna nadopuna prehrani tradicionalnih europskih društva, ulje jetre bakalara pruža u masti rastvorljive vitamine A i D, za koje je dr. Price ustanovio da su u prehrani primitivnih društava bili prisutni u deset puta većoj količini nego u modernoj prehrani njegova vremena. Nadopuna uljem jetre bakalara nužnost je za žene i njihove muževe i to nekoliko meseci pre začeća, kao i za trudnice. Deca u razvoju će takođe imati velike dobrobiti od malih dnevnih doza.

Blue Ice fermentisano ulje jetre bakalara je najfinije dostupno ulje jetre bakalara, s najvećom koncentracijom hranjivih materija!

U proseku, 1 kašičica (5ml) fermentisanog ulja jetre BAKALARA Green Pasture sadrži:

  • 9.500 i.j. vitamina A i
  • 1.950 i.j. vitamina D te
  • 695 mg EPA
  • 415 mg DHA
  • 445 mg kinona (K/E/CoQ)

Vitamini rastvorljivi samo u mastima (A, D, E i K) deluju sinergijski, dakle jedan drugom pojačavaju delovanje i apsorpciju. Na taj se način neutralizira mogućnost pojave predoziranja. Tako je to u prirodnim namirnicama. Budući da organizam treba istovremeno sve vitamine rastvorljive u mastima, ako pojačamo unos samo jednog vitamina, organizam iscrpljuje zalihe onih drugih te dolazi do neravnoteža, tzv. hipervitaminoza. Simptomi hipervitaminoze jednog vitamina očituju se kao manjak preostalih. Govorimo o vitaminima A, D, E i K2.

Vitamini A i D u prirodi (kao i u Green Pasture uljima) javljaju se u nekoliko desetaka oblika (izomera).

Vitamine A i D nalazimo samo u namirnicama životinjskog porekla, premda neke namirnice sadrže njihove prekursore koji se mogu ali ne moraju efikasno pretvoriti u njihov aktivan oblik. Konverzija zavisi od niza faktora. Životinje imaju efikasan mehanizam ove konverzije te je tako npr. maslac bogat izvor gotovog vitamina A, D i K2, kao i npr. jetra. Zeleno lisnato povrće sadrži obilje vitamina Kkoji se u životinjskom organizmu pretvara u K2. Ovaj je vitamin (K2) zaslužan za pravilno i lepo oblikovane koštane strukture glave, lica, čeljusti i zubi. Vitamin K2 nalazimo posebno u fermentisanim proizvodima, npr. zrelom siru i nattou.

Vitamin A potreban je za asimilaciju belančevina, asimilaciju kalcija, pravilan rast, prevenciju porođajnih defekata, pravilan rad žlezda, funkciju štitnjače, imuni sistem, sintezu stresnih i spolnih hormona, oči, kožu i kosti. Vitamin A utiče na diferencijaciju matičnih stanica što je osobito važno za oporavak tkiva, posebno Langerhansovih ostrvaca pankreasa dijabetičara te zarastanje rana.

Vitamin D potreban je za zdravlje kostiju, ispravan rast, apsorpciju minerala, tonus mišića, sintezu inzulina, reprodukciju, imuni sistem, zdrav nervni sastav te ćelijske funkcije.

Fermentisana ulja (dobijaju se fermentacijom jetre) nisu termički obrađena (nose oznaku RAW), filtrirana su patentiranom hladnom metodom, nezavisno su ispitana na onečišćenja teškim metalima i drugim zagađivačima, rade se od samih jetri arktičkog divljeg bakalara te NEMAJU ROK UPOTREBE. 

Opis proizvoda i ukusa

Kapsule (bez želatina) – Za one koji više vole ulje jetre bakalara u obliku kapsula, ovo je - fermentisano ulje jetre bakalara i neizbijeljeni pčeliji vosak kao zgušnjivač. Kapsule su prave, velike kapsule od biljne celuloze (bez želatina), zatvorene hladnim postupkom.

Preporučena dnevna doza je 2 kapsule*, 120 kapsula od 0,5ml u bočici.

*Ovo je doziranje minimalno, kao dopuna već bogate prehrane. Više o doziranju vidi na: "Doziranje"

Slični proizvodi
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".