X - faktor Gold maslačno ulje BBE JUN 2024.god)
X-Factor Gold™ visokovitaminsko maslačno ulje je bogato, zlatno, sirovo ulje puno hranjivih materija s gotovo čarobnim lekovitim svojstvima. Proizvodi se hladnom centrifugom od mlečne masti visokomasnih Jersey krava koje jedu isključivo 100% zelenu travu dok je u predreproduktivnoj fazi, i to na severnom delu područja Great Plains (Velike ravnice), poznatom po obilju vode za navodnjavanje pašnjaka. Potrebno je gotovo 4 kg sveže pavlake za dobijanje jedne bočice X-Factor™ Gold maslačnog ulja.
Faktor X ili aktivator X, snažan je katalizator topiv u masti koji pomaže u apsorpciji minerala. Faktor X je takođe presudan pri obnavljanju telesnih tkiva, razvoju mozga i nervnog sistema, zaceljivanju zubi i kostiju kao i u proizvodnji polnih hormona. X-Factor™ Gold visokovitaminsko maslačno ulje je bez kazeina i laktoze!
X-Factor™ Gold visokovitaminsko maslačno ulje:
- pomaže pri ozdravljenju od sindroma propusnosti creva
- štiti od degenerativnog artritisa
- potiče rast mišića
- smanjuje inzulinsku rezistenciju
- pomaže pri apsorpciji minerala
- ne sadrži kazein i laktozu
X-Factor™ Gold maslačno ulje ima i mnoga druga svojstva uključujući "Wulzen faktor" odnosno "antistiffness factor / faktor protiv ukočenosti”. Istraživač Rosalind Wulzen otkrio je da ova supstanca štiti ljude i životinje od kalcifikacije zglobova - degenerativnog artritisa. Ovaj faktor, koji se nalazi u visokovitaminskom maslačnom ulju, štiti od otvrdnuća arterija, katarakti i kalcifikacije pinealne žlezde. Kod teladi hranjene pasteriziranim ili obranim mlekom dolazi do ukočenosti zglobova te slabo napreduju. Njihovi simptomi nestaju kad se u prehranu uvede sirova mlječna mast. Pasterizacijom se Wulzen faktor uništava – on se nalazi samo u sirovom maslacu, pavlaci i punomasnom mleku. CLA (konjugirana linolna kiselina) potiče rast mišića, smanjuje inzulinsku rezistenciju i osnažuje imuni sistem. CLA je 6 puta efikasnija u prirodnom nego u sintetički dobijenom obliku! X-Factor™ Gold maslačno ulje sadrži i veliku količinu butirinske kiseline, koja predstavlja životnu energiju za sluzokožu creva. Butirinska kiselina igra važnu ulogu u celjenju propusnosti creva time što zatvara rupice kroz koje su prodrli korenčići/rizoide kod prekomernog množenja gljivice Candida albicans.
Opis proizvoda i ukusa:
Bez arome, tečnosti – omiljeno među onima koji uživaju u prirodnom ukusu maslaca kao vrhunskog mlečnog proizvoda. Za razliku od ghee-ja (masla) ovo ulje nije termički obrađeno.
Kako čuvati maslačno ulje? Nakon kupovine maslačno ulje možete držati na sobnoj temperaturi.
Doziranje: uobičajena doza je 1/2 kašičice za sve dobi no može se uzeti i više radi jačeg efekta.
Kako uzimati maslačno ulje? Kašikom sa malo meda ili bez ičega.